Beter laat dan nooit

De hele wereld blogde al. Ik niet. En dat terwijl ik voor mijn werk toch veel met websites en teksten te maken heb. Maar nu moest het het er toch maar eens van komen.
De reden dat ik nu ineens wel ga bloggen heeft te maken met mijn nieuwe hobby: het maken van kinderkleding. Nu ik even geen werk heb, heb ik mij gestort op frutselen en fröbelen achter de naaimachine. En ik ga het steeds leuker vinden! Inmiddels heb ik drie creaties gemaakt en mijn vingers jeuken om nog meer te gaan doen. Ik heb flink stoffen ingeslagen, heb al aardig wat patronen verzameld en ben sinds gisteren ook nog eens de trotse bezitter van een (bijna prehistorische) lockmachine. Ik ben er klaar voor!

Mijn moeder maakte vroeger al veel kleding en is ongelooflijk handig met naald en draad, dus het handwerken is mij met de paplepel ingegoten. Als puber heb ik al wel eens wat gemaakt voor mezelf en later heb ik ook me ook nog weleens aan een stoelhoes of iets dergelijks gewaagd, maar het echte enthousiasme kreeg ik een tijdje geleden, toen ik op de markt tegen een kraam aanliep met de meest geweldige ‘Hollandsche’ stofjes. Ruitjes, Delfts blauwe tafereeltjes, bloemetjes… om van te smullen!

Ik ben begonnen met een tuniekje uit een oude Knippie. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet gelijk zou beginnen met een vrij ingewikkeld patroon met ruches en roezeltjes, dat ik vervolgens ook nog eens compleet verbouwd heb. Floortje vond het eerst helemaal niks om te moeten passen, maar toen ik zei dat ze erbij mocht dansen en ik ook nog beloofde foto’s te maken, werd ze helemaal enthousiast. Zie hier het resultaat:

Dit smaakte naar meer! Aangezien ik direct 2 meter van elk stofje had ingeslagen, kon ik nog even voort. Het volgende projectje werd een Elodie. Hiervoor moest ik een hoop dingen leren die ik nog nooit gedaan had, maar dankzij de beschrijving op de site van Farbenmix ging me dat goed af.
Floor voelde zich een echte prinses in de jurk en wilde hem eigenlijk niet meer uit doen.
Helaas heb ik hem in al mijn enthousiasme iets te kort gemaakt, maar dat heb ik opgelost door er een leuk ballon-onderrokje bij te maken. En het voordeel van deze lengte is dat hij het als tuniek ook nog leuk doet.
Door met het volgende project! Ik had nog een snoezig Delfts Blauw stofje liggen. Daar heb ik een Roos 5011 van gemaakt. Wederom een beetje verbouwd, want ik wilde graag weer meerdere kleuren stofjes gebruiken. Ik merk dat ik steeds handiger word met afwerken, ik word steeds tevredener over het resultaat!
Floortje vond het een mooi moment om een liedje en een dansje in te zetten.

Tot zover mijn eerste creaties. Ik heb inmiddels een hele verlanglijst liggen van wat ik nog wil maken: een paar wikkelvestjes, nog een tuniekje en een legging voor Floortje. En dan wil ik ook eens gaan proberen om iets voor mezelf te maken, want ik zag laatst zo’n leuk patroon… To be continued dus!

Advertenties

10 gedachten over “Beter laat dan nooit

 1. Fascinаting blog! Is yοur
  thеme custom made oг ԁiԁ you download it from
  somewheгe? A theme likе yours wіth a few simple adϳustements would really mаke
  my blog stand out. Pleaѕe let me knoω where уou
  got your dеsign. Thanks

  Also viѕit my webpagе: HOW TO CREATE A WEBSUTE

  Like

 2. Your own writе-up featureѕ confirmed useful to myself.

  ӏt’s quite useful anԁ уou reallу are certainlу veгy experienсed οf this tуpe.
  You hаνe popped my persοnal sіght to numerous opinion οf
  this kinԁ of topiс together with interesting аnd sounԁ articles.

  Also viѕit mу wеb-sitе – viagra online

  Like

 3. Whеn Ӏ orіginally commented I clickеd
  thе “Notify me when new comments are added” cheсkbox and noω eаch time а commеnt is аdԁеd I
  get three e-mails wіth thе same comment.

  Is there any way you cаn гemoνe mе from that service?
  Thаnk you!

  Look at my ωеb blog … How To Create A Website On Google

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s