Joggingbroek revisited

De joggingbroek die ik laatst voor Thijs gemaakt had zat niet goed. Hij zakte van zijn kippenkontje af en binnen vijf minuten waren de nestels er ook al uit gevallen. Niet goed dus. Dus toen ik vanmiddag een paar minuutjes over had, wilde ik de schade herstellen. Die minuutjes werden uiteindelijk ruim twee uur, want een eenmaal gelockte tailleband in joggingstof laat zich niet zomaar lospeuteren. Daar is wat volhardendheid voor nodig. Maar uiteindelijk is het dan toch gelukt. Weer een project afgevinkt!
Thijs is er in ieder geval erg blij mee: met de volgende sportdag op school wil hij deze broek aan. Wat kan je nog meer wensen, als moeder.

Net kreeg ik een leuke ingeving voor een volgende project. Thijs heeft een halfhoogslaper met van die gekleurde gordijntjes eronder om het een huisje te laten lijken. Nou krijgt hij van omi voor zijn verjaardag een mooie quilt (stoer in donkerblauw, taupe en wit), maar daar passen die gordijntjes helemaal niet bij (limegroen, oranje, knalroze en turquoise). Omdat Thijs gek is van alles dat met geschiedenis te maken heeft, bedacht ik me dat ik best nieuwe gordijntjes kan maken, met een kasteelthema. Ik heb uit de losse pols een ontwerpje gemaakt en ga vanavond eens inventariseren wat ik er allemaal voor nodig heb. Ik zie het al helemaal voor me. Vilten klimopblaadjes erop, een schietgat aan de zijkant, een deurklopper… Hoeveel uren zaten er ook alweer in een dag?

Advertenties

2 gedachten over “Joggingbroek revisited

  1. Pingback: Joggingbroek, part 1 | MooiVanMo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s