Shirt, legging en mutsje

Nu de feestdagen eindelijk voorbij zijn, de ziektekiemen verbannen lijken en het normale leven weer een heel klein beetje op gang begint te komen, komt langzaam de creativiteit weer wat terug. Van de week ging ik er eens goed voor zitten en in een paar uurtjes draaide ik een t-shirt voor Floortje en een bijpassende legging in elkaar. Ik had oorspronkelijk gepland een jurkje te maken, maar ik vond de stof te nachtpon-achtig worden in een groter oppervlak. Dus dan maar een t-shirt. Het patroon is ‘Antonia’ van Farbenmix. Het heeft een kort mouwtje, met daaronder een lange mouw in een contrasterende kleur.

Voor de legging gebruikte ik een patroon dat bij een Roos-patroon voor een jurkje zat. Ik verbaas me er elke keer weer over hoe snel zo’n legging is gemaakt, met de lockmachine. Als ik er een half uur mee bezig geweest ben, dan is het veel.

Nu ik eigen labeltjes heb wil ik die natuurlijk in al mijn zelfgemaakte spul bevestigen, het staat meteen een stuk echter. Maar ik heb een dochter die niet tegen kriebelende labeltjes kan. Dus vond ik een oplossing: de labeltjes gaan aan de onderrand van het shirt. En dat staat nog hip ook.

De foto van het eindresultaat kan toevoegd worden aan de lijst van meest beroerde foto’s in blogland. Een kamer in staat van ontploffing, slecht licht, onwillig model met een bad hair-day en ook nog een halve echtgenoot in beeld. Het is bijna knap hoe slecht de foto is. Maar goed, het setje staat er toch leuk op.

Vandaag maakte ik ook nog even een muts voor in de webshop. Als voorstudie voor een bestelling, omdat ik even de juiste maat moest zien uit te vogelen. Het is een simpel mutsje geworden, maar daardoor niet minder leuk. Misschien hou ik hem wel zelf, voor als het toch nog eens winter gaat worden. Ook deze foto verdient geen schoonheidsprijs, het blijft lastig om een muts goed op de foto te krijgen als er geen hoofd in zit. Maar gelukkig is het mutsje zelf wel helemaal geslaagd.

Advertenties

2 gedachten over “Shirt, legging en mutsje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s