Mega Mindy

Het is niet waar. Ik was eens ruim op tijd klaar! Woensdag is het carnaval op school, en maandag legde ik de laatste hand aan het Mega Mindy-pak van Floortje.
Het was weer een hele bevalling. Ik wist ineens waarom ik zo aan het zuchten en vloeken was tijdens het maken van het Mega Toby-pak van Thijs. Het patroon was nogal bewerkelijk en mijn stofkeus was, nou ja, beroerd. Zo is werken met voeringstof (voor de cape) onder normale omstandigheden al niet fijn (glij, glibber), maar als het vriest is de boel ook nog statisch (overal plakkende draadjes) en met handen als schuurpapier door de kou blijf je ook nog eens aan de stof hangen. Die dan weer verschuift, waardoor er nog meer draadjes komen etc. etc. Het is dan ook helemaal een Slecht Idee als je besluit om van diezelfde stof zelf biaisband te maken om de cape mee af te werken. Zeker als het ’s avonds laat is, je moe bent en ook nog weinig licht hebt. Ik bespaar u de details.

Gelukkig ging de rest redelijk soepel. Ik leerde van het Mega Toby pak dat het belangrijk is dat het makkelijk aan- en uit kan, dus ik veranderde het patroon en maakte een opening aan de achterkant, met klittenband. De cape zit vast met twee drukknoopjes en kan er dus makkelijk af. Het heuptasje zit vast met klittenband en kan goed strak, aangezien Toby klaagde over zijn exemplaar dat steeds afzakt. Ondanks mijn grondige hekel aan met de hand naaien, deed ik dat toch best veel bij dit pak. Ik wilde het namelijk een beetje op de groei maken, dus ik zoomde de broek met de hand om en zette de beenstukken er eveneens met de hand aan vast. Zodat die op een later moment mee kunnen schuiven naar de gewenste lengte.

Ik ben er zelf best tevreden over, al kon de afwerking op sommige punten wat netter. Maar goed, ik ben dan ook een echte perfectionist. Floortje is er in ieder geval erg blij mee. Zo blij zelfs, dat ik haar niet meer met haar eigen naam mag aanspreken.”Neehee, ik bén niet Floortje, jij moet Mega Mindy zeggen! Jij moet vragen ‘Mega Mindy, wil je een koekje?'” Ehm, ok, Mega Mindy!

In het echt is alles recht hoor, Floortje… ehm… Mega Mindy weigerde echter
lang stil te staan voor de foto. Er moesten immers boeven gevangen worden.

Advertenties

4 gedachten over “Mega Mindy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s