Schaatspret

Afgelopen zaterdag kwam het er dan toch echt van: we gingen schaatsen. We hadden de keus uit diverse wateren, in Vinexland zijn ze dol op vocht. Dus we konden kiezen uit water in het park, diverse sloten en een grote vijver bij het winkelcentrum. Aangezien er in het park een kinderelfstedentocht was (inclusief Balk, met een wak) en de kinders nog niet eerder geschaatst hadden, besloten wij naar het winkelcentrum te gaan.
Het voelde ietwat vreemd om tussen het winkelend publiek te lopen in volledige wintersportoutfits. Maar bij de waterkant gekomen bleken wij gelukkig niet de enigen te zijn. Na wat geklungel met de glij-ijzers (waarom zijn die dingen zo lastig onder te binden?!) gingen we het ijs op. Thijs schaatste meteen weg als een pro. Maar hij had al ervaring, hij heeft twee jaar geleden ook op het ijs gestaan. (“Vroeger kon ik het héél goed”, aldus onze eigen Evert van Benthem.)
Floortje vond het wat lastiger, vooral op de rechte stukken. Maar toen ze eenmaal ontdekte dat er ook muziek was en ze best wel kon dansen op de schaatsjes, vond ook zij het geweldig.

Papa bleek ook nog best vooruit te komen op zijn schaatsen uit de vorige eeuw. Mama probeerde het een rondje en hing de schaatsen daarna in de spreekwoordelijke wilgen. Misschien volgend jaar. Als de ruim twintig jaar oude schaatsen eens geslepen zijn (voor het eerst!).

Advertenties

Een gedachte over “Schaatspret

  1. Wat fijn dat er zoveel mogelijkheden zijn bij jullie om te schaatsen!
    Maar ik wist niet dat jullie ook een wilgen in de tuin/omgeving hebben!!!! (handig,hé…zo'n opberg-boom…)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s