Lente

Ziek was ik, de afgelopen tijd. Hondsberoerd. ‘Klassieke griep’, volgens de huisarts. Ik lag bijna een hele week in bed, voor mijn doen zeer uitzonderlijk. Want zoals de meeste creatieve mensen heb ik weinig zitvlees en vind ik er niks aan als ik niks kan doen. Gelukkig knapte ik op toen de echte lente zich aankondigde.
Nog na-hoestend-en-proestend ging ik de tuin in en snoeide ik dat het een lieve lust was. De bolcatalpa’s werden gekortwiekt, de hortensia’s, en al het andere dat ik tegenkwam en wel een opfrisbeurt kon gebruiken. Ik was net op tijd, want twee dagen later zag ik de eerste uitlopers verschijnen op de hortensia’s.

Verder trok ik wat vergane glorie uit de grond (lavendel dat door kon gaan voor brandhout) en plantte ik wat viooltjes, voor de vrolijke noot.

(Oepsie, is iemand daar vergeten op te ruimen na het snoeien?!)

Gisteren maakte ik het werk af met een snoeibeurt voor de buxusjes en maaide ik het gras mos voor de eerste keer dit jaar. Het ligt er allemaal weer piekfijn bij (op dat gras mos na dan, iemand een idee hoe ik meer gras en minder mos krijg?). Wij zijn er klaar voor, die lente/zomer!

Advertenties

3 gedachten over “Lente

  1. He Mo, je bent er weer. Gelukkig maar. Mijn heer zegt dan over dat mos: verticuteren die grasmat en dan bestrooien met kalk en later weer wat gras zaaien maar van de andere kant: een grasmat met jonge kinderen, dat blijft 'modderen'.

    Like

  2. Verticuteren, daar was ik al bang voor. Heb hier wel zo'n hark liggen, maar daar krijg ik nauwelijks beweging in. Nou ja, misschien toch maar eens een poging wagen. Het oog wil ook wat he…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s