Verf en zo

Dit weekend raakte ik de naaimachine alleen aan om hem te verplaatsen. De kinderen gingen uit logeren en ik zou in de kamers van Floortje en Thijs één muurtje verven. Kwestie van een uurtje of 3 schilderen, want met één, hooguit twee laagjes verf zou ik wel klaar zijn. Maar ja, als je dan tóch al met die verf aan de slag bent en je werkkamer nog in de (inmiddels 3 jaar oude) grondverf staat, dan is het wel heel aanlokkelijk om die kamer ook eens aan te pakken. Dus ik ging vrolijk aan de slag. En natuurlijk was ik er véél meer uurtjes mee zoet dan ik vooraf voorzien had.

Het had uiteindelijk nog best wat voeten in de aarde. Er kwam namelijk een lekkage tussendoor in het washok, dus er was opeens een hoop geregel. (Inmiddels wachten wij – zo’n drie dagen later- nog steeds op de dakdekker die wij via een spoedlijn belden. De eerste monteur (zaterdag) had pech met zijn bus, de tweede monteur (zondag) had een te korte ladder en de derde monteur kon pas vandaag (dinsdag) iets doen wegens Koninginnedag gisteren. Maar ik heb inmiddels nog niks van hem vernomen.)
Ook bleek ik maar de helft van de spullen ingekocht te hebben, dus moesten er extra tripjes naar de bouwmarkt komen. De voormalig groene muur in Floortje bleek toch wel echt een extra laag nodig te hebben voor het dekte. En toen ik de tape van de muren trok, bleek dat ik ook die muren moest bijschilderen want met het verwijderen van de tape kwam ook de verf mee. Ai. Maar goed, uiteindelijk kon ik aan het einde van de zondag terugkijken op een geslaagd project. Wat een verschil een beetje verf al niet kan maken!

Gisteren haalden we Thijs weer op bij opa en oma en combineerden dat mooi met een bezoekje aan de vrijmarkt in Heemskerk. De kinderen haalden een flinke buit binnen. Een Barbie met een auto, boeken, een hele tas vol Legovoertuigen (helemaal compleet inclusief bouwtekeningen), een riddertje, een soldaatje, een armbandje… de kinderen waren door het dolle heen. En mama was ook blij, want die vond 4 lapjes stof. Twee tricotjes en twee linnen-achtige stoffen. Dus er kan weer gecreëerd worden. Alsof ik niet nog tig projecten had liggen.

Advertenties

4 gedachten over “Verf en zo

  1. Wat zijn de kamers leuk geworden en jouw werkplek helemaal !!! En de buit van gisteren mag er ook zijn! Heb je al ideeën wat je met de lapjes doet?

    Like

  2. De bovenste t-shirtje voor Floortje denk ik. De onderste misschien voor t-shirt voor mezelf (als het past, de lap is niet enorm). En de andere misschien rokjes voor Floortje? Al kan die bovenste misschien ook nog wel als rokje voor mij.

    Like

  3. Het kasteel is niet meer, helaas. Een maand of twee na zijn verjaardag besloot Thijs dat hij weer een laag bed wilde, dus was het exit kasteel. Gelukkig mocht de quilt van omi wel blijven. 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s