Onwillige modellen

Nu het zomerweer weer vertrokken is en de herfst weer in lijkt te zetten, breng ik weer wat meer tijd door in mijn werkkamer. Daar rolden deze week dan ook twee projecten van de band.

Het eerste was direct vrij ambitieus. Van een oude broek van mijn moeder maakte ik een bermuda voor Thijs. De broek had oorspronkelijk paspelzakken achterop, steekzakken voor en een rits. Op mijn patroon stonden die ook allemaal en ik vond het eigenlijk zonde om dat allemaal opnieuw te moeten maken. Ik ontmantelde de broek volledig en met veel gepuzzel verknipte ik de broek zó, dat ik al die onderdelen kon behouden. Zelfs de tailleband kon ik recyclen, inclusief origineel knoopsgat. Ik voegde zakken op de zijkant toe, maakte een gekleurde voering in de omslag en verving de knopen door stoerdere exemplaren. (Dit alles volgens het patroon ‘Bob’ uit de Ottobre van dit seizoen.) Ook voegde ik nog wat knoopsgatelastiek toe, want dat ventje van mij is maar een smalletje. Ik was stukken sneller klaar geweest als ik alles gewoon from scratch had gedaan, maar leuk was het wel.
Fatsoenlijke foto’s op model heb ik niet. Meneer vond het een hele mooie broek, maar is in de fase dat hij nergens zin in heeft. Dus zeker niet in iets saaaaaaais als het passen van een broek. U zult het dus moeten doen met de broek op een hangertje.

Project twee was een halter-zomerjurkje voor Floortje. Een Xenia van Farbenmix. Alhoewel er op het patroon stond dat het erg smal viel en ik de aanwijzingen over ‘een grotere maat dan normaal kiezen’ in de wind sloeg, hield ik aan de achterkant nog zeker 10 cm over. Ai. Uiteindelijk kon ik het oplossen door een tunneltje met elastiek in de achterpas te verwerken. Maar de volgende keer kiezen we dus minimaal een maatje kleiner.
Helaas ook bij dit project een onwillig model. Aandoen was hier het probleem niet. Ze vond de jurk zo mooi dat ze hem direct aan wilde houden. Maar stil staan, ho maar. Nou ja, het geeft een vaag idee hoe het jurkje eruit ziet.

 
De volgende projecten liggen ook alweer geknipt en wel klaar. Een t-shirt met watervalhals voor mezelf en een t-shirtje voor Floortje. Maar ik denk dat ik een ander project laat voorkruipen. Mijn smeekbede aan de Madame heeft geholpen en ze heeft het patroon voor de halterjurk die ik zo graag wilde maken online gezet! Helaas is onze printer stuk, anders had ik nu niet deze post zitten schrijven, maar was ik direct aan het printen en plakken gegaan. Misschien dan toch maar even verder met de andere projecten…

Advertenties

3 gedachten over “Onwillige modellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s