Creativiteit in de zon

Vanochtend besloot ik eens creatief te gaan doen in de zon. Ik verzamelde alle benodigdheden én de naaimachine en nam plaats aan de tuintafel. Zo kon ik eindelijk de ‘Schotse kussentjes’ afmaken, zonder op zolder te hoeven gaan zitten.
Het was bloedheet in de zon en de parasol bood weinig soelaas (de zon komt daar precies onderdoor op dit tijdstip), maar na een uurtje doorwerken waren de kussenhoezen klaar.

Ik versierde het kussen met stroken stof, die ik een klein beetje uitrafelde langs de kanten. Dat maakt het net iets spannender, vond ik. Het blauwe randje stikte ik met een drievoudige steek. Die gebruikte ik nog niet eerder, maar het geeft een heel professioneel resultaat!

Ik had erg veel aan haar tutorial voor kussens-met-paspelband. Ik ben alleen niet helemaal tevreden met de afwerking van de paspelband. Ik maakte het zelf, maar het touwtje dat ik gebruikte was iets te dik en te slap, waardoor ik er niet goed vlak langs kon naaien (en ik de truc met de blinderitsvoet niet kon toepassen). Dat gaf dus een beetje een onregelmatig resultaat. Maar toch vind ik de kussentjes best leuk geworden. Op naar het volgende project!

Advertenties

4 gedachten over “Creativiteit in de zon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s