Flow deel 2: de grote paddenstoel

De vorige juf van Thijs was erg blij met mij. Zij verzon iets, zei dat tegen mij en dat maakte ik dan gewoon. Het begon met “Kan jij misschien de lusjes aan de knutselschorten repareren?” en langzaam werden dat steeds grotere projecten. Ik maakte onder andere kabouteroutfits, een schaap en een varken en vissentas.

Toen Thijs naar groep 3 ging was de juf erg verdrietig. Niet alleen omdat ze Thijs zou gaan missen, maar ook omdat ze het dan zonder mijn knutselkunsten zou moeten stellen. Gelukkig voor haar riep ik bij het afscheid zonder nadenken “Je kan me nog altijd inschakelen hoor, als je iets nodig hebt!”. En dat heb ik geweten. Het jaar begon al met de vraag of ik een berg zakjes kon maken. En vlak voor de herfstvakantie kwam de vraag of ik misschien een kleed kon maken dat ze over een parasol konden hangen, zodat die op een paddenstoel ging lijken. Dus ik ging aan de slag.

De parasol zou ongeveer twee meter in doorsnede zijn. Ik berekende dat ik dan dus flink wat stof nodig had en kocht 5 meter. Ik naaide twee lappen aan elkaar en knipte daar een cirkel van. Uit een ander stuk stof knipte ik stippen en die appliqueerde ik op de stof. Dat was nog best wel een klus want a) het was wel een héle grote lap stof die ik onder mijn naaimachine moest manoeuvreren en b) ik had een beetje heel veel stippen geknipt. Maar goed, uiteindelijk was hij toch nog redelijk snel klaar.

Toen ik hem bij school afleverde, excuseerde ik me er nog voor dat hij wat groot was uitgevallen: 2 meter en 20 centimer in doorsnede. “Nou…”, zei de juf, “dat is niet zo erg hoor.” Aangekomen in het lokaal zag ik waarom: de geleverde parasol was eerder 3 dan 2 meter in doorsnee en het kleed was dus alsnog te klein. Hij bedekt maar een deel van de parasol. Gelukkig vonden de kinderen dat helemaal niet erg: de paddenstoel is hoe dan ook een groot succes. Missie geslaagd dus, op naar het volgende project!
Inmiddels heeft de juf van Floortje me ook al gevonden, dus dat kan nog wat worden! Ik denk dat ik maar een nieuwe slogan ga verzinnen: MooiVanMo voor al uw schoolprojecten!

Advertenties

3 gedachten over “Flow deel 2: de grote paddenstoel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s