Vliegtuigen en zo

Gisteren verveelden wij ons te pletter. Dat gebeurt de besten weleens he. We konden werkelijk niets verzinnen om te doen. Nou ja, we konden genoeg verzinnen aan dierentuinen en musea, maar die toegangsprijzen… De kinderen wilden pertinent geen boswandeling maken, er valt in de buurt niet veel te fietsen, kortom: het was een lastige kwestie. Dus ik ging eens googlen op gratis uitjes in de buurt. En tot mijn grote verbazing bleek het Militaire Luchtvaartmuseum in Soesterberg niet alleen dichtbij en open, maar vooral GRATIS. En dus sprongen wij in de auto.

En toen we daar kwamen, bleven we van de ene verbazing in de andere vallen. Want wat was het groot! En wat stond er veel interessants! En wat mochten de kinderen veel zelf doen! Helaas kwamen wij er vrij laat aan en konden we dus niet alles zien en uitproberen, dus hier gaan we zeker nog eens naar terug!

1. Een heuse F16
2. Dit appraat wil ik hebben! De ‘sotjimas’ maakt een landingsbaan in enkele minuten ijsvrij en droog. Ik zie me al gaan, op de winterse tocht naar school! Aan de kant moeders, hier kom ik!
3. Mijn creatieve hart ging sneller kloppen bij het zien van deze antieke naaimachine. Gelukkig is die van mij wat handzamer, maar wat een mooi ding!
4. Floortje als F16-pilote. Ze maakte loopings als een pro.
5. Thijs als straaljagerpiloot, die uit mocht proberen wat de invloed van stuurknuppel en pedalen was op het toestel. Cool!

Vandaag zit ik eindelijk weer eens in een lekkere flow. Het zonnetje schijnt heerlijk, de kinders hebben vakantie en zijn zowaar gezellig met elkaar aan het spelen en ik heb eindelijk weer een beetje energie. En de voorjaarsschoonmaak-kriebels. Ik schoof wat heen en weer met decoraties (weg met de dennenappels!) en ruimde op. En opeens had ik een enorme behoefte aan nieuwe kussenhoezen op de bank. Dus daar ga ik even op broeden. Altijd leuk om weer een nieuw projectje te hebben. Al was het maar om andere projecten te verdringen, zoals die ellendige mouwen van het vestje, arghhh!

Advertenties

3 gedachten over “Vliegtuigen en zo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s