Kids’ clothes week

Deze week is het Kids’ Clothes Week. Overal op internet zie ik enthousiaste posts van medebloggers die meedoen aan dit fenomeen. Ik had me heilig voorgenomen om dit jaar ook mee te doen. Het leek me zo leuk om gedurende een week elke dag een uur bewust achter de naaimachine te zitten en iets moois te creëren. Maar mijn week was met de kids zo al een uitdaging genoeg.

De agenda’s van mijn kinderen puilen namelijk uit de laatste tijd en daarmee ook die van mij. Een kleine bloemlezing (daarbij in gedachten houdend dat dochterlief altijd Erg Van Slag is als er dingen gebeuren die buiten het normale zijn, en daar haar humeur volledig op aanpast). Vorige week woensdag: Floortje een feestje. Donderdag: Thijs op schoolreis. In het weekend gingen we zwemmen, knipte ik ieders haren (inclusief de mijne) en deden we wat mensen in weekenden doen: achter de feiten aan rennen. Maandag:  algehele-ellende-dag (don’t ask, maar het was een dag van dieptepunten). Dinsdag: de dag dat moeders half Nederland door kon rijden op zoek naar waterschoenen voor zoonlief. Woensdag/vandaag: zoonlief voor het eerst zwemles met kleren aan (vandaar die waterschoenen). Donderdag: dochterlief op schoolreis. Vrijdag (gaat u vast zitten) achtereenvolgens: schoolontbijt (aangeboden door de toekomstige Koning), sponsorloop en spelletjesochtend. En daarna hebben we dan twee weken de tijd om uit te hijgen. U zult begrijpen dat er van naaien niet veel komt zo.

Gelukkig kon ik vorige week nog wel een klein beetje creatief doen en rolde er een nieuwe joggingbroek voor Thijs onder de lockmachine vandaan. Gemaakt op basis van een oud Knippie-patroon, alleen ik liet de gulp weg (wie wil er nou een gulp in een joggingbroek?). Rode joggingstof met overal donkerblauwe dubbele stiksels, maar die zijn op de foto nauwelijks te zien. Neemt u maar van mij aan: in het echt is het een Erg Mooie Broek geworden. Nu nog tijd vinden om hem om te zomen.

Ondertussen zit ik vol ideeën voor volgende projecten. Van dezelfde joggingstof wil ik een rokje maken voor Floortje (hopelijk voor vrijdag af, zodat ze die aan kan met het rood-wit-blauwe thema van de dag). Ik wil graag een jurk (2?) voor mezelf maken. En ik heb ook erg zin om weer eens een wat technisch uitdagender projectje te maken. Heb ook al een idee wat (een tuniekje voor Floortje dat ik eerder al maakte). Maar ja, die tijd he…

Advertenties

10 gedachten over “Kids’ clothes week

 1. Heb effe gegoogelt en idd, erg leuk, dat rokje! Ik heb inmiddels via MP eindelijk het ROOS 5011(A) patroon op de kop weten te tikken. Maar ook hier een gebrek aan tijd; er moeten 2 jurkjes klaar zijn voor zondag en het enige wat ik gedaan heb is ze uitgetekend op patroonpapier, op stof gelegd en dat weer uitgeknipt…..nu nog 4,5 dag tot de deadline. Wanneer ik dat ga doen??? 's Nachts?;-S

  Like

 2. Yep, ook hoor! Ik heb gelijk beide varianten besteld, dus tot maat 152:-).
  Als je op MP zoekt op ROOS 5011 & 5011A vind je 'm. Je mag 'm ook wel van mij kopiëren, maar dat is volgens mij nagenoeg onmogelijk omdat het zo'n megagroot vel is…. (zijn namelijk wel kopieën).

  Like

 3. Lucky you! Is A0-formaat geloof ik he? Geen idee waar/hoe je zoiets zou kunnen kopiëren. Maar als jij een briljante ingeving krijgt hoe we dat kunnen oplossen, dan hou ik me aanbevolen!
  En anders toch maar eens op Marktplaats kijken, ik had laatst ook contact met iemand daarover, maar toen kwam het even niet meer van reageren en is dat een beetje doodgebloed…

  Like

 4. Die broek ziet er erg goed uit! Nog 2 dagen en dan kunnen jullie/jij het even rustiger aan doen. Alhoewel, het geldt voor de kids waarschijnlijk niet, die moeten gaan spelen met vriendjes natuurlijk…..2 weken lang….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s