Zomerjurkje – nu de zomer nog

Nu de vakantie afgelopen is, begint alles hier thuis weer een beetje op het normale te lijken. En dat houdt in dat ik héél af en toe weer eens overdag achter de naaimachine kan kruipen. Jee!
Vandaag maakte ik zowaar een zomerjurkje af. Ik verlengde hiertoe het patroon van het Seesaw t-shirt (Ottobre zomer 2012). Twee weken geleden knipte ik de stof al, maar vandaag kon ik dan eindelijk de boel in elkaar zetten.

Ik maakte het shirt vorig jaar al een keer en was vergeten wat een worsteling het was om het Framilon aan de mouwkapjes te zetten. Framilon is een soort doorzichtig elastiek wat geweldig rekt en daarom uitermate geschikt is om stof mee te rimpelen. Maar dat rekbare maakt ook dat het een drama is om mee te werken. Aan het begin van de naad rekte het teveel (waardoor de stof daar enorm rimpelde), daarna te weinig (geen enkele rimpel) en als ik te hard trok rekte het spul uit tot microscopische breedte, waardoor ik er bijna niet overheen kon naaien (want waar wás dat spul nou?). Of het floepte meteen al weg, waardoor ik eindigde met in mijn ene hand het mouwkapje en in mijn andere hand het reepje Framilon. Ook niet de bedoeling.
Ik raadpleegde ten einde raad het forum van de Vereniging Sancho, waar ik nog wat tips kreeg. En na veel geworstel lukte het uiteindelijk dan toch redelijk. En de rest van het jurkje zat daarna zó in elkaar.

Ik ben er nog niet uit wat ik ervan vind. Ik vind het geheel nogal pyjama-achtig ogen. Maar misschien ziet het er anders uit als Floortje het aan heeft, dat kan. Ze zal het voorlopig waarschijnlijk toch niet aan kunnen, want het weer is weer eens tragisch. Nou ja, heb ik nog wat tijd om de zomergarderobes uit te breiden. En niet-pyjama-achtige kledingstukken te fabriceren.

————————————————-

Even een kleine toevoeging, Troela heeft de jurk inmiddels gepast. Hij staat inderdaad als een nachthemd, maar is dan ook véél te lang. Ik zal eens kijken hoe hij staat als hij korter is en onder geen rolzoom heeft, dat scheelt denk ik al een hoop. En anders… heeft ze er een mooi nachthemd bij. Ze vindt de jurk zelf in ieder geval prachtig, dus dat is al heel wat.

Advertenties

9 gedachten over “Zomerjurkje – nu de zomer nog

 1. Ik heb datzelfde jurkje vorig jaar ook gemaakt en ik ben er niet wild van. Heel pyama-achtig inderdaad en ik had (net als jij volgens mij?) een rolroompje onderaan gedaan en dat laten golven. Big mistake. Het rolt echt heel erg op dus je ziet altijd de verkeerde kant vd stof oprollen….ik ga het iig niet meer maken.

  Maar. Je hebt wel een mooi stofje gebruikt! Dat dan weer wel 😉

  Like

 2. Het stofje vind ik echt super! Ik laat het mijn oudste maar niet zien…
  Zijn de zomerjurkjes van H&M of wie dan ook ook vaak niet wat pyamaachtig? Toch dragen ze heerlijk en staan ze meestal leuk.

  Like

 3. Heel leuk stofje! Idd gewoon wat korter maken en klaar denk ik. En ondanks de Framilonworsteling (ik vind het ook altijd een ramp om mee te werken!!!) zijn de mouwtjes heel leuk geworden!

  Like

 4. Superleuk stofje…. Dat 'pyjama-achtige' overkomt mij ook met grote regelmaat;-(. Het wordt tijd dat ik ook weer eens achter de naaimachine kruip, maar kan er de laatste tijd de rust maar niet voor vinden, terwijl ik ideeën genoeg heb:-S.

  Like

 5. Ik ken het. Ben van de week al een paar keer gaan zitten en heb genoeg ideeën in mijn hoofd, maar ik heb de rust niet om echt in actie te komen. Lijkt allemaal zo veel werk dan ook ineens. Ik heb nog een nachthemd/jurkje liggen, daar moeten alleen maar de mouwen van ingezet worden. Maar heb er gewoon geen zin in…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s