Mijlpalen

Het was een drukke week. Te druk, naar mijn idee. Vooral zoonlief kreeg het zwaar voor zijn kiezen. Allereerst was er de avondvierdaagse. Dat was weer een massaal gebeuren: meer dan 4000 kinderen en begeleiders liepen er mee, waarvan ruim 500 van onze school! Door de drukte duurde het nogal een tijd voordat iedereen van het terrein af was, dus ze startten soms pas tegen 19:30 uur (de laatste avond zelfs later). Dat valt niet mee, als je normaal rond die tijd al bijna in bed ligt… Toch heeft hij ervan genoten en ondanks het enorm moeilijke opstarten elke ochtend, stond hij elke avond weer enthousiast te trappelen tot hij weer mocht gaan. En waar het hem om ging: de felbegeerde medaille met het 3-tje erop (hij deed voor de derde keer mee) is ook binnen! Hoera!

Alsof het allemaal niet zwaar genoeg was, mocht Thijs zaterdag ook nog afzwemmen voor zijn A-diploma. Gelukkig wel aan het eind van de middag, zodat hij rustig op kon starten. Dat wierp zijn vruchten af, want hij deed het fantastisch! Ik ben normaal niet zo’n jankerd in het openbaar, maar ik heb toch wel even een traantje gelaten. Anderhalf jaar heeft hij (of moet ik zeggen ‘hebben wij’?) gezwoegd in dat zwembad, maar hij heeft er duidelijk wat van opgestoken. Wat een prestatie! Wel raar hoor, om nu maar één paar zwembandjes mee te hoeven nemen op vakantie!

Tussen de bedrijven door zag ik (twee weken geleden alweer, dus ik speel een beetje vals) even kans om het vlinderjurkje van Floortje wat minder nachthemderig te maken. De oplossing bleek uiteindelijk simpel: een flink stuk eraf. Ik had ook nog een leuk roze riempje om de taille bedacht, dat maakte het helemaal af, maar daar wilde mevrouw niets van weten. Nou ja, zo is het ook leuk. In ieder geval een hele verbetering ten opzichte van eerst! (En nee, uw ogen mankeren niets. Er bevindt zich inderdaad een grote gele vlek op de jurk. Zo leuk, knutselen op school. Maar gelukkig was ie na een wasbeurtje weer verdwenen.)
Voor de rest ontbreekt het me ernstig aan puf om iets creatiefs te doen. Ik heb een leuk haakproject liggen en heb genoeg ideeën, maar mijn lijf werkt niet zo mee. Overal pijntjes en kwaaltjes. Ik heb de naaimachine zelfs al weken niet aangeraakt! Maar goed, morgen toch maar even aan de bak, want Floortje begint vrijdag met de zwemlessen en zij heeft nog geen zwemtas! En waar Thijs het anderhalf jaar prima redde met een Shrek-tas uit het jaar 0, wil de prinses natuurlijk wel een mooie roze tas om mee naar het zwembad te vertrekken… een goede stok achter de deur voor mij!

Advertenties

4 gedachten over “Mijlpalen

  1. Ja! Wat een verschil zo'n stuk kortere jurk kan maken, heel erg leuk! En afzwemmen is ook een enorme mijlpaal. Toen onze oudste afzwom, door het gat weer boven water kwam en het publiek applaudiseerde stroomden de tranen ook hier (en nu bijna weer nu ik dit schrijf 😉 )

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s