Stippeltjesjurk

Met de vakantie in het vooruitzicht naaide ik vandaag ‘even’ een zomerjurk voor mezelf. Ik koos voor een overslagjurk à la King Louie. Het patroon vond ik in een oude Knipmode uit de bieb. December 2011, model 29 om precies te zijn.

Leuk bedacht, gerimpelde schouderpassen. 
Maar het geeft een hoop gedoe.

Vooraf leek het een makkie te worden. Maar daarmee had ik buiten Knipmode gerekend. Zoals gewoonlijk -ik had inmiddels beter moeten weten- leek de beschrijving wel Sanskriet. Het is me nu nog niet geheel duidelijk wat ze precies wilden. Ze wilden in ieder geval iets ingewikkelds met gerimpelde schouderpassen en belegjes. Die al dan niet ergens tussenuit gestikt dienden te worden. Gelukkig is mijn technisch inzicht goed, dus kwam ik zelf een heel eind. Dat ging goed tot ik even niet oplette en per ongeluk de zijkant van een voorpand aan een schouderpas lockte, in plaats van de bovenkant. Grmbl.

Na wat gevloek en getier (met het raam open, dus de buurt heeft vast mee kunnen genieten) ging ik moedig verder. Maar toen kwam de volgende tegenslag. Ik stikte het beleg van de bovenkant door en toen begon de hele halslijn te lubberen.

Ik probeerde de boel wat op te lappen door her en der wat naden dubbel te vouwen en door te stikken en uiteindelijk viel het resultaat me nog wel mee. Het is in ieder geval draagbaar. (Al kwam ik er tijdens het passen ook nog achter dat ik de overslag niet aan beide kanten op gelijke hoogte had vastgemaakt. Maar geen kip die dat ziet.) Maar het is niet geheel van de standaard die ik gewoonlijk hanteer…

Ik weet ook weer waarom ik de foto’s meestal zelf maak.

De mouwen gingen redelijk vlekkeloos en de laatste stap kwam in zicht: de zoom. Ik tekende af met de antieke rokspuit van mijn moeder en zette de schaar erin, om er even later achter te komen dat dat toch wel ietsje aan de korte kant was. Grmbl. Dus daar maakten we maar een  mini-zoompje van.

De bottom line is dat ik nu toch wel een aardig leuk jurkje heb om mee op vakantie te nemen. Het model op zich is erg leuk en de pasvorm is ook goed. Wel had ik wat meer verwacht van de rimpeling in mijn linkerzij. Die valt bijna niet op. En de volgende keer laat ik die gerimpelde schouderpassen echt achterwege. Want hoewel het beoogde effect wel leuk is, geeft dat onnodig veel extra gedoe. En daar houden we niet van he.

—————————————————-

Heeft iemand trouwens de gouden tip om het gelubber van halsranden te voorkomen? Ik probeerde het al met een tweelingnaald, gebruikte een nep-coverlock-stiksel of een tricotsteek, maar elke keer rekt het toch weer wat uit en is het eindresultaat teleurstellend. Ondanks mijn ingebouwde boventransport.

 

Advertenties

9 gedachten over “Stippeltjesjurk

 1. Hij staat super leuk! Maar ik heb nu een 2 x een Burda 7828 gemmaakt ,,naar idd de beschrijving van Mina Dotter. En ik gebruik voor dat patroon langs de schoudernaden naadband en langs de hals en vormband. Werkt prima! ( klimkt nu alsof ik heel bedreven ben..ahum )
  Fijne vakantie vast! Mir

  Like

 2. inderdaad naad- en vormband. Ik gebruik het ook altijd bij de schoudernaden van rekbare stoffen (alleen op het rugpand strijken). Ik vind het wel leuk om eens een volledige foto van je te zien (zonder toestel voor je gezicht), maar je kijkt inderdaad chagrijnig, whahaha! Had je commentaar op de fotograaf?

  Like

 3. In mijn Burda 7828 (to be) gebruik ik idd ook vormband en naadband. En het zal je ongetwijfeld niet meer verbazen, maar hier heeft de woonkamer recent ook een kleine make over ondergaan;-). Zo fijn! Nieuwe eettafel en eettafelstoelen, nieuwe lampen, nieuw geverfd muurtje….
  Heb je trouwens die hemdjes op de blog van Blomkes gezien, echt te leuk weer! Ik zou niet op die combinatie komen, zij wel, en het ziet er zo onwijs leuk uit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s