Naai eens een boekje

Thijs is uitgenodigd voor een feestje. De jarige in kwestie is helemaal gek van Skylanders. Skylanders is een game waarbij je verschillende spelfiguren hebt, échte poppetjes. Die poppetjes hebben allemaal verschillende krachten die je nodig hebt om het spel te spelen. Je kunt ze op een portal plaatsen en dan verschijnen de poppetjes daadwerkelijk op het scherm. It’s magic! Nu er een nieuwe versie uit komt, wil de jarige voor zijn verjaardag graag een bijdrage voor dat nieuwe spel. Nou vind ik geld (zeker voor een kind) nooit zo’n gezellig cadeau. En dus besloot ik zelf een soort cadeaubon te fabriceren, ook al ben ik niet zo’n knutselaar wat cadeautjes betreft.

In het nieuwe spel draait het erom dat de ‘poppetjes’ onderling boven- onderlijven kunnen uitwisselen, om zo verschillende krachten te combineren. Dat kenmerk wilde ik in de bon ook naar voren laten komen. Op de website van Skylanders staan alle figuren. Ik kopieerde de plaatjes naar Word (met alt-print screen, zodat ik zeker wist dat alle afbeeldingen precies even groot waren). Na het uitprinten sneed ik alle plaatjes in hetzelfde formaat uit. En toen hakte ik de boel rigoureus doormidden.

Maar dan? Hoe maak je daar dan een boekje van? Het boekje bleek te klein voor de perforator en de nietmachine trok het niet om door 18 lagen papier te gaan. En toen kreeg ik een heldere ingeving: zou de naaimachine, met een jeansnaald, het redden?

En ja hoor, die redde het prima. Achterin maakte ik nog een envelopje voor het geld en ik stikte zonder problemen de boel aan elkaar. Nu maar hopen dat de jarige het cadeau kan waarderen. (En dat mijn kleine ventje het niet in zijn bol gaat krijgen om óók dat nieuwe spel te willen, want wij zijn net pas aan de vorige versie begonnen…)

Advertenties

3 gedachten over “Naai eens een boekje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s