Granny-driehoek-sjaal

Eindelijk is ie af, de granny-driehoek-sjaal die ik een tijdje geleden ‘tussendoor’ begon. Ik had verwacht dat ie binnen een paar dagen af zou zijn. Maar ik haakte door alle drukte minder dan gepland, dus het schoot niet erg op. Maar nu is ie dan toch echt klaar.

Ik bedacht het patroon zelf, voor zover je het een patroon kunt noemen. Want het is niet veel meer dan een hele grote granny square, maar dan dan in de helft. Aan de rand haakte ik een soort fantasie-schulprand. Heel jammer dat ik voor de laatste 30 cm net een nieuwe bol (de 4e) moest aanbreken, als ik er nog eentje maak wordt die dus een rijtje korter.

Hij werd behoorlijk groot, maar dat vind ik niet erg. Zo kan ik hem op meerdere manieren dragen. Hij kan als omslagdoek en als sjaal met de punt naar achteren of naar voren. Ik ben er heel happy mee! Ik vermoed dat er nog wel meer gaan komen, want ik heb dezelfde wol nog in drie andere kleurstellingen liggen. Maar ik heb ook nog wat andere dingen in gedachten en het dekentje ligt ook nog te wachten. Dus eerst die laatste maar afmaken. Maar dat is geen straf op een druilerige zondagmiddag.

Advertenties

2 gedachten over “Granny-driehoek-sjaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s