Deze week

Deze week deed ik van alles en nog wat. Vanuit het niets kreeg ik opeens twee opdrachten. De ene voor een gehaakte of gebreide scoodie, een kruising tussen een muts en een sjaal. Ik bedacht zelf een patroon en breide vast een proefstukje, waar ik erg tevreden over ben. Het wachten is nu op de wol om er lekker mee aan de slag te gaan.
Vroeger vond ik breien verschrikkelijk. Ik liet regelmatig steken vallen of had er opeens een paar teveel op de pennen staan. En het duurde en duurde maar, voor mijn gevoel. Maar sinds ik haak is de feeling voor het wollige spul kennelijk verbeterd, want niet alleen gaat het breien tegenwoordig foutloos, maar ik vind het nog leuk ook. (Heel stiekem zit ik er zelfs aan te denken om eens een trui voor mezelf te breien.)

De andere opdracht is voor een ‘tafeltent’. Jeweetwel, zo’n kleed dat je over je tafel kunt gooien en voilá, je hebt een speelhuisje. Ik vermaak me er kostelijk mee, vooral het toevoegen van de details is erg leuk.

Ook werkte ik aan een nu nog geheim project. Een cadeautje voor iemand. In mijn hoofd was het een heel gemakkelijk een-uursproject, maar de uitvoering liet wat te wensen over. Zelden worstelde ik zo met een stukje boordtricot. Ik heb het geloof ik 6 keer opnieuw moeten doen en uiteindelijk heb ik het maar helemaal weggelaten. Dan waren er ook nog toestanden met op-zijnde onderdraden en dat soort fratsen. Maar goed, deel 1 van het cadeau is af. Nu nog tijd vinden voor het bijpassende deel 2.

Verder bestelde ik een nieuw speeltje. Ik ergerde me al een tijdje aan de wazige foto’s die ik de laatste tijd met mijn camera maakte. Aan mijn camera ligt het niet, dat is een goede. Maar het licht is in de winter gewoon zo beroerd dat er een hele lange sluitertijd nodig is, waardoor alles steeds bewogen is. En dat staat zo klunzig, op een blog. Daarbij begon ik me ook een beetje te storen aan mijn selfies in steeds dezelfde spiegel, gemaakt met de telefoon. Een statief moest er dus komen. Ik vond een goeie op bol.com en kon hem gelukkig geheel bekostigen met Airmiles. Dat is nog eens leuk shoppen!
De kinderen vinden het een machtig interessant ding. Vooral Floortje is er niet bij weg te slaan. Wie weet schuilt er in haar een groot talent. De juiste houding heeft ze in ieder geval al.

Advertenties

2 gedachten over “Deze week

  1. Geweldig mooi, die scoodie (nieuw woord voor mij) in die geweldige kleur…… Maar ook dat huisje. Ik viel meteen voor de wingerd. Echt erg leuk bedacht en wat een mooie felle kleurtjes. Ik zie nog wel een paar van die opdrachten volgen….. Groet @

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s