Trui Oscar

Een tijdje geleden kocht ik het nieuwe zelfmaak-blad La Maison Victor. Leuk gestyled (niet zo tuttig als sommige andere bladen) en hele leuke patronen. Als iemand die van vele markten thuis is, vind ik het erg leuk dat er naast naaipatronen ook breipatronen in staan. Nog meer leuke dingen om te maken!

In het blad zag ik trui ‘Oscar’ staan. En dat leek mij het uitgelezen project voor een eerste zelfgebreide trui. Behalve wat sjaals breide ik eigenlijk nog nooit een echt kledingstuk. (Dan zwijgen we maar even over de trui die ik breide toen ik 14 was en die uit rechte lappen bestond. En die uiteindelijk door mijn moeder afgemaakt moest worden omdat ik halverwege geen zin meer had.) Gelukkig was het slachtoffer de gelukkige ontvanger Thijs het er ook mee eens. Het leek hem wel wat, zo’n trui. Ik koos een leuk ‘wolletje’ uit de berg acryl die ik al in huis had en ging meteen aan de slag. Altijd handig, zo’n stash.

Ik vind het enorm leuk om te doen en het schiet dan ook aardig op. Vooralsnog. Want ik nader het punt dat ik moet gaan minderen voor de armsgaten en daar krijg ik het wel een klein beetje benauwd van. Ik weet niet of ik het patroon gewoon niet snap of dat er een fout in staat, maar ik begrijp werkelijk helemaal niks van het stuk over de armsgaten. Leest u even mee? Het gaat om punt 5.

Heeft iemand enig idee wat ik hier nu moet doen? Ik maak maat 134, maar welk stukje moet ik dan volgen? Ik kan er werkelijk geen touw aan vastknopen! Heeeelpppp!

Advertenties

5 gedachten over “Trui Oscar

  1. Als ik het goed begrijp zou je in de eerste 6 toeren steeds moeten minderen (4 toeren 2 steken minderen, dan nog 2 toeren 1 steek minderen), en dan nog 2 toeren zonder minderen breien. Dan kom je in totaal op 8 toeren uit.

    Like

  2. Maar… hoe zit het dan met die 6 naalden, 8 naalden etc.? Want als ik het zo zie, valt 134 binnen 104-134 (8 naalden), maar ook binnen 110-140 (10 naalden) en ook binnen 116-146 (12 naalden). Of zou dat een typfout zijn?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s