Hudson Pants – Of hoe ik altijd ver achter de trends aan loop

Ik schreef het al eens eerder: voor mijn gevoel loop ik altijd lichtjaren achter de trends aan. Loopt iedereen met neon accenten, dan bedenk ik een jaar later dat dat misschien best leuk is. Of de combi van pasteltinten en koper. Ook die begin ik nu pas leuk te vinden. Zo ook de trend met joggingbroeken die netjes gedragen worden. (Denk haremachtige joggingbroek met pumps eronder en een net jasje erboven.) 3 x niks vond ik het. En nu opeens is mijn kwartje gevallen en móest ik ook zo’n joggingbroek hebben. Ik kon niet meer zonder. Niets is veranderlijker dan de mens he…

hudson pants

Deze keer loop ik niet zó erg achter dat de broeken niet meer in de winkels te krijgen zijn (want dat is de ellende van achterlopen, zodra ik eindelijk om ben is het vaak niet meer te krijgen. Zucht.). Maar zelf maken blijft leuker he. Al een tijdje had ik mijn oog laten vallen op de Hudson Pants van True Bias. Al googlend kwam ik zoveel leuke versies tegen! Ik had het patroon al in de Mini-versie gemaakt voor Floortje (waarvan ik – realiseer ik me nu – nog helemaal geen foto’s heb gemaakt, shame on me!). Maar nu had ik eindelijk een excuus om hem ook voor mezelf te maken.

In het kader van stashbusting koos ik een punto di roma die ik nog had liggen. Het aan elkaar tapen van het patroon was nog het meeste werk. De broek zelf was in een half dagje gemaakt (daarbij even niet meegerekend dat de knoopsgatfunctie op mijn naaimachine nog steeds stuk is en ik dus naar mijn moeder moest verkassen om ze te maken). Het is echt een heel makkelijk patroon en op die knoopsgaten na, kan hij helemaal op de lockmachine gemaakt worden, dus het is een echte quick fix. Als touwtje in de taille gebruikte ik een stukje Zpaghetti (waarvan ik ooit een tas haakte die ik vervolgens nooit gebruikte omdat hij zo zwaar en euh… elastisch is). Hij past perfect, ik heb nergens iets aan hoeven passen. Zelfs de lengte is helemaal goed. Hier gaan er absoluut nog vele van volgen!

Advertenties

2 gedachten over “Hudson Pants – Of hoe ik altijd ver achter de trends aan loop

  1. Pingback: Ja echt, ik leef nog | MooiVanMo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s