Kimono Top

Al scrollend op Instagram kwam ik een prachtige blouse tegen. Ik scrollde er steeds maar naar terug, hij liet me niet meer los. Het bleek een patroon te zijn van een (voor mij) onbekende patronenmaker, de Kimono Top van Salme Sewing Patterns. Ik ging meteen naar hun site en voor ik het wist had ik het patroon besteld. En ook een junior-versie, voor Floortje.

Ik wist meteen welke stof ik wilde gebruiken. Nog voor de vakantie kocht ik namelijk bij Mondays Milk het laatste stukje van een prachtige stof van Robert Kaufmann, ‘dot chambray’ in de kleur indigo. Een heerlijk luchtige katoenen chambray met kleine ingeweven stipjes. Dat lag nog te wachten op de perfecte bestemming. Helaas bleek dat ik nèt iets te weinig had om alle patroondelen uit de lap te krijgen. Maar gelukkig was er een oplossing: er bestaat een versie van de stof die exact hetzelfde is, op de stippen na. Dus ik rende weer naar Mondays Milk, rende terug, gooide de stof in de wasmachine, en een uurtje later was de stof uitgesneden.

Het patroon is erg makkelijk. Het bestaat uit twee patroondelen voor voor- en achterkant, beleg voor de hals en twee boordjes voor de mouwen. Niks ingewikkelds aan. Een paar uurtjes later was ie dan ook af. En nu heb ik hem aan en voorlopig doe ik hem niet meer uit.

De fotografe van deze dag, Floortje die ziekig thuis was, deed extra goed haar best. Het was een zeer professionele fotoshoot. Ik denk dat ik haar maar vast boek voor de volgende fotosessie…

Advertenties

2 gedachten over “Kimono Top

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s