Caramel Cardigan

Ik heb een patroon bij mezelf ontdekt: elk nieuw project dat ik aanga, moet minstens één nieuwe techniek bevatten. Een nieuwe steek, een andere manier om te breien, een raar trucje, als er maar een uitdaging in zit. Een nieuw breiproject moest dan ook vooral niet te saai zijn. Gelukkig kwam ik een leuke tegen die ik wel aandurfde. Het patroon vond ik op Ravelry, heet de Caramel Cardigan en is er eentje van Isabell Kraemer, die héél veel leuke patronen heeft gemaakt. Ik dook er head first in en zou wel zien waar het schip strandde.

Ik ging dus enthousiast aan de slag en nam het vest-in-wording overal mee naar toe. Op de hockeyclub werd ik al snel bekend als ‘die mevrouw die altijd breit’ en ik had een wekelijkse schare bewonderaars (vooral meegekomen oma’s, haha) die mijn continentaal rondbreien héél bijzonder vonden.

Overal werd er gewerkt aan het vest… Op de bank, op de club, in de tuin…

Het is een leuk vest om te breien, niet moeilijk, maar toch met -voor mij- een hoop nieuwe technieken. Niet dat ze allemaal in het patroon staan, maar het maakte het leven een stuk gemakkelijker om er zelf wat bij te verzinnen. Zo wordt het vest top-down gebreid, je begint dus bij de hals en gaat van daar in één keer door. De steken voor de mouwen worden tijdelijk geparkeerd op een draadje en daarna worden de mouwen er meteen aangebreid; er zit een leuke nep-naad in waardoor het net lijkt alsof het vest toch uit verschillende stukken bestaat. Voor de mouwen gebruikte ik de magic loop-methode, dat deed ik ook nog nooit eerder. Met de magic loop kun je ook kleinere stukken rondbreien, zonder daarvoor 4 (sokken)naalden met twee punten te hoeven gebruiken. En ik leerde een techniek om jogless stripes te maken -een manier om strepen naadloos in het rond te breien zonder dat ze gek verspringen op het punt waar ze bij elkaar komen.

Het einderesultaat met rechts de net-echte ‘naden’

Tot het begin van de zomer breide ik enthousiast verder. Maar toen werd het buiten warmer en werd het vest zo groot dat het te warm werd om hem op schoot te houden. Hij ging dus even de kast in. Na de zomervakantie raakte ik echter door mijn projecten heen en dus kwam hij weer tevoorschijn. Het afmaken van de mouwen bleek niet zo heel veel werk en dus was het vest binnen een week af.

Tadaa!

Hij is voor mijn gevoel ietsje te breed en ietsje te kort geworden. Maar dat mag de pret niet drukken. Het is een leuk, comfortabel ding geworden, waar ik deze herfst zeker plezier van ga krijgen.

 

Advertenties

Een gedachte over “Caramel Cardigan

  1. Pingback: De Fair Isle Sampler II Knitalong | MooiVanMo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s