Maxi skirt in mini maat

Floortje zag mij achter de naaimachine zitten en dat is voor haar altijd een reden tot het indienen van verzoeknummers. Een hele waslijst, het liefst. En bij voorkeur van stoffen die ik voor mezelf in gedachten had. Nou had ik nog een hele stapel to-do’s liggen. Korte broeken voor Thijs, een sweatshirt voor mezelf, een sweatshirt voor Floortje, een rok voor mij, een kimono… Maar de mintgroene (want favoriete kleur) lap tricot uit mijn stapel móest volgens Floortje getransformeerd worden tot een maxi skirt. En wel NU.

Nou had ik geen patroon liggen voor een maxi skirt. Wel had ik een vergelijkbaar model van mezelf in de kast liggen. Dus ik nam de maten van Floortje op, nam de verhoudingen van mijn eigen rok over en tekende een patroon. Voor zover dat dan een patroon mag heten. Hij bestaat uit een rechte, dubbelgeslagen, strook voor de tailleband met daaronder een iets uitlopende lap stof voor de rok..

Maxi skirt

Na het snijden van de stof, was het allemaal vrij simpel. Het moeilijkste was nog het maken van de gaatjes voor het -in Floortje’s ogen- essentiële koordje in de taille. De knoopsgatenfunctie van mijn naaimachine is namelijk al jaren kapot. Gelukkig kon ik me ook aardig redden met een mini-zigzagsteek en een op het oog gegokt gat.

DSC_0390aa

DSC_0449aa

Dit moet wel echt het snelste project geweest zijn in mijn naaigeschiedenis: ik denk dat rok binnen twee uur nadat Floortje met het verzoek kwam in elkaar zat. En inmiddels wordt hij ook al met plezier gedragen. Klant tevreden!

DSC_0433aa

En dan heeft u hierbij meteen een sneak peak van mijn volgende maaksel. Maar daarover later meer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s