Cyriel shorts

Thijs is een kortebroekenjongen. Zodra het weer het enigszins toelaat, heeft hij een korte broek aan. En eigenlijk ook wel als het weer het niet toelaat. Daarnaast draagt hij niets liever dan joggingbroeken. Zijn meest favoriete kledingstuk is dan ook… de korte joggingbroek.

DSC_0450aa

Nou draagt hij die korte joggingbroeken zó vaak, dat ze slijten waar je bij staat (slidings maken op het voetbalveld helpt daar ook niet bij). Hij heeft dus altijd behoefte aan nieuwe exemplaren. In de winkel troffen we de laatste tijd weinig wat leuk was en ook nog eens goed paste. Maar met een moeder die een naaimachine kan bedienen hoeft dat geen ramp te zijn.

DSC_0452aa

Ik gebruikte het patroon Cyriel uit de La Maison Victor van mei/juni 2016. Voor mijn smalle mannetje nam ik maat 134, dat eigenlijk wat aan de ruime kant zit (dat vind ik eigenlijk bij alle patronen uit LMV, voor mijn gevoel vallen die altijd te groot). Maar ik vermoed dat er een groeispurt aan zit te komen, dus heel erg stoort het niet. En tot die tijd trekt hij het touwtje maar wat strakker.

DSC_0453aa

DSC_0456aa

Het patroon was zó in elkaar gezet, er is weinig spannends aan. De constructie van de zak van het voorpand, uit één stuk, was een nieuwe methode voor mij, maar ook dat sprak eigenlijk voor zich. Binnen een middagje zat de broek in elkaar en meteen daarna wilde meneer hem aan. Dat is nog eens eer van je werk.

DSC_0473aa

En dat hij er zelfs nog mee op de foto wilde, is nothing short of a miracle.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s