About

Ik ben Monique (42), getrouwd en moeder van een zoon (10) en een dochter (8).

Een paar jaar geleden ontdekte ik de naaimachine. Of eigenlijk: her-ontdekte. Als kind groeide ik op in een mega-creatieve omgeving. Mijn oma was constant aan het breien, mijn moeder haakte en maakte kleren op de naaimachine. (En tegenwoordig quilt, schildert en boetseert ze.) Ik vond het altijd al fascinerend, dat creatieve gedoe, maar ik deed er zelf weinig mee. Als puber maakte ik wel eens wat kleding voor mezelf, maar daarna ebde de creativiteit een beetje weg.

Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan en de creativiteit laaide weer op toen mijn dochter wat groter werd en ik opeens bedacht dat het zo leuk zou zijn om kleertjes voor haar te maken. Ik begon met een vrij ingewikkeld bloesje uit een Knippie, dat best goed lukte. Toen ontdekte ik de blogs van een hele hoop creatieve medemensen en tja, en toen was het hek van de dam.
Ik naai met een Pfaff Ambition 1.0, een geweldig apparaat! Daarnaast heb ik een vrijwel antieke lockmachine, een Bernette uit begin jaren ’80 (schat ik).

In 2009 ontdekte ik het haken. Heerlijk ontspannend om ’s avonds op de bank te kruipen met een haakwerkje! En na een jarenlange afkeer van breien, moet ik bekennen dat ik dat tegenwoordig ook leuk vind. Dus nóg meer erbij om me mee te vermaken. Daarnaast hou ik van tekenen, lezen en fotograferen, dus u raadt het al: ik zit zelden langdurig stil.

Advertenties

3 gedachten over “About

  1. dag Monique!
    Ik weet niet of u nog actief bent op deze blog. Maar ik zag via google dat u bezig was met een schotse vlag kussen hoes! Ik vroeg mij of u deze nog verder gemaakt heeft toen en of u het eventueel aan mij kan laten zien of een patroon o.i.d. wilt delen? Ik heb al heel wat internet website afgezocht maar de meeste zijn alleen te koop via je mastercard (die ik niet heb) of het zijn neppe websites 😦 Ik ben helaas nog niet zo verder gevorderd met haken dat ik het uit mijzelf kan! Hopelijk kunt u mij helpen! Hoe dan ook; alvast bedankt 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s